Volver al blog
October 3, 2024

Vanliga problem i Fortnox och hur du löser dem

  • Nombre
    Valencia Igiraneza

Vanliga problem med Fortnox-integrationen och hur du löser dem

Ett vanligt problem vid integrationen med Fortnox är att användare som inte har fullständig behörighet försöker godkänna integrationen. Det kan då verka som om anslutningen lyckats, men senare uppstår felmeddelanden som indikerar att vissa scopes, licenser eller programbehörigheter saknas. Detta kan påverka funktionaliteten i integrationen och skapa förvirring för användaren.

Vad som händer:

När en användare utan tillräckliga rättigheter godkänner integrationen, kan systemet initialt visa att processen gick igenom. Trots detta kan integrationen inte fullt ut kommunicera med Fortnox, vilket resulterar i följande fel:

  • Scope saknas: Felmeddelanden dyker upp som säger att ett specifikt scope (åtkomstnivå) saknas för att få tillgång till vissa funktioner, som att läsa kunddata eller bokföra transaktioner.

  • Licens saknas: Integrationens fulla funktionalitet blockeras eftersom Fortnox-kontot saknar nödvändig behörigheter .

  • Programbehörighet saknas: Användaren har inte behörighet att utföra alla de uppgifter som krävs i systemet, vilket leder till att specifika funktioner inte kan användas korrekt.

Lösning:

  1. Kontrollera användarbehörigheter: Se till att den användare som försöker godkänna integrationen har fullständig behörighet i Fortnox, inklusive alla nödvändiga scopes och licenser. Endast en systemadministratör kan godkänna alla behörigheter korrekt.

  2. Säkerställ att liscener är aktiv och att du har rätt behörigher: Kontrollera att Fortnox-kontot har en aktiv API-licens och att användaren har åtkomst till alla moduler som krävs för integrationen.

  3. Ge rätt programbehörigheter: Om användaren inte är systemadministratör, säkerställ att rätt behörigheter tilldelas för att hantera integrationen fullt ut. Detta kan göras av en administratör i Fortnox.

Om du stöter på fler problem eller behöver hjälp med inställningarna, tveka inte att kontakta vår support så guidar vi dig vidare!

Respetamos tu privacidad.

TLDR: Usamos cookies para la selección de idioma, tema y analíticas. Ver más.