Tillbaka till bloggen
September 20, 2024

Vanliga fel i Shopify integrationen och hur du löser dem

  • Namn
    Valencia Igiraneza

Vanliga fel vid integration av Shopify

Nedan går vi igenom ett vanligt fel, varför det uppstår och hur du enkelt kan lösa det.

Fel: "Felaktig API-nyckel eller -hemlighet"

När du försöker ansluta din Shopify-butik till kan ett vanligt felmeddelande vara: "Felaktig API-nyckel eller -hemlighet." Detta kan bero på att API-nyckeln eller -hemligheten som du angett inte är korrekt, eller att den saknas.

Orsaker:

  1. API-nyckeln har visats en gång: Shopify visar bara API-nyckeln en gång när du skapar den. Om du inte har sparat den korrekt kan du behöva generera skapa en ny anpassad app.

  2. Felaktig inmatning: Ett vanligt fel är att nyckeln eller hemligheten kopieras felaktigt, med extra mellanslag eller andra oönskade tecken.

  3. Begränsningar beroende på Shopify-plan: Din Shopify-plan kan påverka vilken typ av data du kan få tillgång till via API

    . Exempelvis har de lägre planerna vissa begränsningar när det gäller antalet API-förfrågningar och vilken typ av data som kan hämtas.

Lösning:

  1. Generera en ny API-nyckel: Eftersom du bara kan se API-nyckeln vid skapandet, behöver du skapa en ny om du förlorat den ursprungliga. Gå till "Apps" i din Shopify admin, välj "Manage private apps" och skapa en ny API-nyckel.

  2. Kontrollera att informationen är korrekt: När du kopierar API-nyckeln och -hemligheten, se till att inga extra mellanslag följer med. Dubbelkolla varje tecken för att säkerställa att allt är korrekt.

Begränsningar på API-förfrågningar

Ett annat problem som kan uppstå är att Shopify har en gräns för hur många API-förfrågningar som kan göras inom en viss tidsperiod. Om du använder flera appar som också gör API-anrop till din Shopify-butik kan det påverka prestandan för de integrationer du har mot din butik.

Lösning:

  • Vi hjälper gärna till: Om du upplever att API-gränserna nås för snabbt på grund av andra appar och tjänster, kontakta vår support. Vi kan hjälpa till att justera frekvensen på våra API-förfrågningar så att du kan integrera fler verktyg i din butik utan att du behöver uppgradera din Shopify-plan.

Förebyggande tips:

  • Spara alltid API-nycklar omedelbart: Eftersom de bara visas en gång, se till att spara dem på ett säkert ställe direkt.

  • Dubbelkolla Scopsen: Alla scopsen måste vara ifyllda för att integrationen ska funka som den ska.

Om du fortfarande stöter på problem eller har frågor kring API-begränsningar, tveka inte att kontakta vår support för hjälp!

Vi respekterar din integritet.

TLDR: Vi använder cookies för språkval, tema och analys. Läs mer.